• Доллар 2.0457
  • Евро 2.2646
  • Рос. рубль 3.208

На Яглевіцкім возеры жыве адзінокі лебедзь, які страціў пару

20:48 09 августа 2018
Ужо больш за месяц на другім Яглевіцкім возеры жыве лебедзь. Птушка прыбілася тут выпадкова. З часам прывык да вялікай колькасці людзей і цяпер не звяртае ўвагі на адпачываючых.

Выратавальнікі на возеры распавялі, што лебедзь апынуўся тут праз няшчасны выпадак. На аўтастрадзе нейкі няўважлівы кіроўца забіў патрнёра, яны жывуць толькі парамі. Пасля трагедыі птушка не зрабіла нават спробы пакінуць месца здарэння, а так і засталася на возеры.

Спачатку птушка досыць агрэсіўна рэагавала на наведнікаў возера, шыпела на іх. Але з часам прызвычаілася да вялікай колькасці людзей. Многія падкормліваюць лебедзя, цяпер ён нават можа браць ежу з рук, спакойна дазваляе сябе фатаграфаваць і плавае проста сярод людзей. Выратавальнікі кажуць, што вельмі шкада птушку, якая пасля смерці партнёра застаецца ў адзіноце, але вернай сваёй другой палове. 

ЧИТАТЬ ЕЩЕ СТАТЬИ

15 ноября 2019 10:31

Суд оштрафовал ивацевичского предпринимателя за вырубку деревьев в Дрогичинском районе

Экономический суд Брестской области рассмотрел дело по иску Кобринской межрайонной инспекции охраны животного и растительного мира к индивидуальному предпринимателю из Ивацевичского района.

14 октября 2019 15:17

Ивацевичский лесхоз приглашает присоединиться к акции “Чистый лес”

Республиканская добровольная акция «Чистый лес» пройдет в Беларуси 19 октября. Кампания по наведению порядка в лесном фонде будет приурочена к Году малой родины, сообщили в ГЛХУ "Ивацевичский лесхоз".

01 сентября 2019 21:08

В Ивацевичах голубь любит ездить на машинах и устраивать с ними гонки. ВИДЕО

Снова на кадры жителей Ивацевичей попал необычный голубь. Он садится на машину и ждет когда его подвезут. А потом спрыгивает и летит рядом.

22 августа 2019 16:43

Эколог из Телехан опубликовал видео встречи с глухарем

Эколог Александр Иванов из Телехан опубликовал очередное видео со своей встречи с глухарем. Огромная птица доверилась человеку и не только приблизилась к экологу, но даже села ему на руку. При этом лимит доверия к людям у дикой птицы исчерпался. Оператору, который снимал встречу, пришлось с места ретироваться.